Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Najtoplijim danom ove godine opraštamo se od leta

2020-08-30
18:33
Forrás
Pannon RTV
U Srbiji je na snazi narandžasti alarm.

Iza nas je najtopliji ovogodišnji vikend. Termometri su juče i danas beležili ekstremno visoke temperature. U najtoplijem delu dana ponegde je bilo i 37 stepeni. Sutra popodne na naše područje stiže osveženje, sa pljuskovima i nepogodama.

Ovo leto oprašta se od nas najtoplijim danom godine, jer danas su izmerene najviše dnevne temperature. Ponegde je živin stub pokazivao i 35, ili 36 pa i 37 stepeni. U popodnevnim časovima mnogi su osveženje potražili pored Palićkog jezera. Bilo je i onih koji su ušli u jezersku vodu, drugi su samo šetali uz jezero. „Izašla sam sa mamom u šetnju.  Osećamo da je jako toplo, ali treba se malo pokrenuti, ovaj vetar baš prija. U hladovini je ugodno, ali na suncu se ne može ostati" kaže Čila Pavić.

Pannon RTV

Mnogi bez tegoba izdržavaju najtopliji dan ove godine. Josipa Kujundžič kaže: „Jako volim sunce i ne smeta mi. Volim kada je toplo i verujem da je u redu da sada budemo na plaži."

Mnogi željni plivanja osvežavali su se na bazenu u Dudovoj šumi. Posetioce ovde očekuju langoši, ledene poslastice i drugi rashlađujući napici. U centru grada bilo je onih koji su osveženje potražili oko nove fontane. Prema prognozi letnje vrućine neće potrajati. Početkom naredne sedmice na našu teritoriju stiže hladni front. Mogu se očekivati mestimično jak vetar i pljuskovi.

prognoza
vreme

Slične vesti

Najnovije

18:46, Frissítve: 18:56

Vakcinacija nastavljena i u Kovačici

Vakcinacija protiv korona virusa je u punom jeku i u opštini Kovačica. Svi koji žele da se vakcinišu mogu da biraju između kineske vakcine Sinofarm, američko-nemačke vakcine Fajzer-Biontek i vakcine AstraZeneka.
16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".