Ugrás a tartalomra

Umetnici Mađarske državne opere nastupali u Kikindi

2022.03.26
18:17
Forrás
Pannon RTV
Predstavljanje izbornog programa SVM-a u Kikindi uveličali su i umetnici Mađarske državne opere. Ljubitelji umetnosti pored arija, imali su prilike da čuju i klavirska dela i resitale.

Osim toga, bilo je reči i o značaju izbora 3. aprila.

I staro i mlado došlo je na izborni skup SVM-a na kojem je predstavljen program stranke. Ovaj događaj uveličali su i umetnici Mađarske državne opere.

„Ovo mesto je jako dobro jer ovde možemo da organizujemo mnogo programa: folklor, pozorište, pevanje i današnjoj opereti sam se jako radovala kada sam čula da će biti jer nemamo često prilike da čujemo operete. Smatram da je ovo jako dobra prilika da okupimo Mađare“ kaže Petra Kiralj iz Kikinde.

U izvođenju mađarskih umetnika publika je imala prilike da čuje klavirska dela, resitale, arije iz mađarskih opera i opereta.

„Kikinđanima je ovo jedina mađarska kuća, mađarski dom i smatrali smo da je dobro da društvo obezbedi prostor za izbornu kampanju SVM-a, jer bez SVM-a naše društvo verovatno ne bi ni moglo ove godine da obeleži 77 godina od osnivanja“ rekla je Ramona Tot, predsednica Kulturno-umetničkog društva „Eđšeg“ iz Kikinde. 

Skupu je prisustvovao i dr Balint Pastor, potpredsednik SVM-a: „Mađarske teme, teme mađarstva, teme naših naselja uistinu ni za koga drugog nisu važne, osim za Savez vojvođanskih Mađara. Dakle, ukoliko mi ne stanemo u odbranu Mađara, onda se neće desiti da neko drugi stane na naše mesto i da će neko drugi raditi ovaj posao, već bi to značilo bi teme mađarstva ostale nebranjene, ostale bi bez svog predstavnika u narednim godinama.“

Dr Balint Pastor je u svom obraćanju zamolio prisutne da ko je u prilici, 3. aprila izađe i glasa.

Mađarska
opera
umetnici
Kikinda
dr Balint Pastor
SVM
Savez vojvođanskih Mađara

Najnovije

15:27, Frissítve: 16:10

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.

Najčitanije

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.

Unapređenje zapošljavanja u Subotici

Završena je javna rasprava u vezi izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024-2026. godina, koja je počela 8. aprila - obavestio je javnost Saša Gravorac.

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.