Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Važno je da mađarski interesi i dalje budu zastupljeni u Beogradu

2022.03.31
14:42
2022.03.31
16:52
Forrás
Pannon RTV
Gost emisije „Napindito“ Subotičkog mađarskog radija je bio dr Balint Pastor.

Savez vojvođanskih Mađara želi da ostvari dobre izborne rezultate i mole građane da, ako im je važno da i dalje budu zastupljeni interesi Mađara u republičkom parlamentu u Beogradu, zaokruže broj tri i glasaju za jedinu mađarsku izbornu listu na republičkim izborima – rekao je dr Balint Pastor, nosilac republičke izborne liste Saveza vojvođanskih Mađara.

Dr Balint Pastor, nosilac republičke izborne liste, SVM: „Za nas nikada nisu bile važne funkcije, već da potpišemo takav koalicioni sporazum koji uključuje naše prioritete, a mi smo delegirali ljude da te prioritete sprovedu, to smo činili i 2014. godine, 2016.godine i 2020. godine. Međutim, jasno je da je važno da na tim funkcijama budu Mađari iz redova Saveza vojvođanskih Mađara, jer se tе investicije lokalnog i regionalnog tipa, o kojima smo jutros govorili, ne bi mogle biti realizovane, odnosno nove investicije se neće moći realizovati ukoliko mi nismo tamo zastupljeni.”

dr Balint Pastor
Savez vojvođanskih Mađara
SVM

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!