Ugrás a tartalomra

Lazar: samo jako zastupanje mađarskih interesa može doneti još veće napredak

2023.11.28
10:53
Forrás
Pannon RTV
Janoš Lazar prisetio se nedavno preminulog Ištvana Pastora i kazao da bez vođe SVM-a ne bi mogao biti ostvaren današnji dan.

Meštane Palića Janoš Lazar pozvao je na masovno učešće na pokrajinskim i republičkim izborima u Srbiji 17. decembra. Mađarski ministar saobraćaja i građevinarstva je na palićkoj železničkoj stanici održao konferenciju za novinare, a nakon toga je u zgradi mesne zajednice razgovarao sa meštanim i rukovodstvom i aktivistima Saveza vojvođanskih Mađara.

Naglasio je da upravo zbog toga jako zastupanje mađarskih interesa može da donese još veći napredak i još uspešniju srpsko-mađarsku saradnju. Ministar Lazar je govorio i to tome da se sada odobravaju iznosi za ponovnu izgradnju pruge Subotica – Baja i za nekoliko godina biće realizovan i ovaj projekat. Takođe je dodao da je među planovima železnička pruga Vašarhelj – Segedin – Subotica, odnosno pokretanje takozvanog tram-trejna.

Janoš Lazar
Palić
voz
Subotica-Segedin

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije