Ugrás a tartalomra

Felhívás az Énekelt Versek Zentai Fesztiváljára

2024.01.29
18:14
2024.02.05
12:43
Forrás
Pannon RTV
Énekelt Versek XXVIII. Zentai Fesztiváljára 2024. május 10-én, 16 órától kerül sor, a zentai Művelődési Házban.

Sziveri János vajdasági magyar költő, szerkesztő születésének 70. és Radnóti Miklós mártír sorsú költő halálának 80. évfordulója alkalmából a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ Zenta Község Önkormányzatának közreműködésével huszonnyolcadik alkalommal rendezi meg az Énekelt Versek Zentai Fesztiválját 2024. május 6-a és 12-e között, amelynek idei díszvendége Bencsik Orsolya topolyai költő, író. A fesztivál a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű regionális rendezvénye.

Leírás
A szervezők ezúttal is bemutatkozási lehetőséget kínálnak mindazoknak a szólistáknak és együtteseknek, akik, illetve amelyek énekelt verseket adnak elő saját megzenésítésükben. A versenyen való részvétel feltétele, hogy a benevezők műsorán három megzenésített vers szerepeljen:

- ezek közül az egyik Bencsik Orsolya Fönt a Kálvária-dombon című költeménye,

- a másik Radnóti Miklós szabadon választott verse,

- a harmadik pedig a versenyző által választott költő verse.

A versenyt 2024. május 10-én 16 órától a zentai Művelődési Házban a műfaj legkiválóbb képviselőiből álló zsűri előtt rendezzük meg.

A zsűri tagjai: Radványi Balázs énekes-zenész, a Kaláka együttes tagja, a zsűri elnöke (Budapest); Verebes Ernő zeneszerző, költő (Zenta–Budapest); Török Máté verséneklő, a Misztrál együttes tagja (Budapest); és Bencsik Orsolya költő, író (Topolya).

Jelentkezni: 2024. március 20-áig lehet.

A verseny fődíjai: 1. díj: 25 000 dinár; 2. díj: 20 000 dinár; 3. díj: 15 000 dinár. Az első díjazott fellépési lehetőséget kap a fesztivál gálaműsorán, amelynek díszvendége a budapesti Kaláka együttes lesz.

 

A jelentkezési lap itt tölthető ki: https://forms.gle/5BXYAfzYaje2ZvT98

A versenyzők számára a szervezők ingyenes szállást és étkezést biztosítanak. A jelentkezési űrlap kitöltésével a versenyzők hozzájárulnak ahhoz, hogy a versenyt a média rögzítse, és hogy az így készült hang- és képfelvételeket a későbbiekben a rádió és a televízió sugározza, illetve elérhetővé tegye a különböző médiafelületeken.

Bővebb információ: Baráth Hajnal Annánál (hajnal.anna84@gmail.com) kapható.

 

Énekelt Versek Fesztiválja

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.