Ugrás a tartalomra

Jó szándékú emberek segítségét kéri egy szabadkai család

2019.11.18
15:44
2019.11.18
16:45
Forrás
Pannon RTV
Kőrösi Ljubicának epilepsziás problémái vannak, és Parkinson-kórban szenved. Anyagi helyzetéből adódóan nem tudja megfizetni a kezeléseket.

Bérelt házukat a tulajdonos eladná a közeljövőben. A házaspár teljesen tanácstalan, bármilyen segítségnek örülnének.
A házaspár fél éve él házbérben, de a háztulajdonos a közeljövőben eladná az ingatlant. Amennyiben utcára kerülnek, nem tudják, mi lesz velük.

Kőrösi Ljubica: „A gazda hála Istennek rendes, 45 eurót fizetünk, leengedte 60-ról, mert tudta, hogy milyen helyzetben vagyunk. Kapom ezt a segélyt, 10 710 dinárt kapok minden hónapban. Ami elmegy a házbérre az áramra, a többi a rezsi majdnem. A férjem tüdeje beteg. Kellene mennie Kamenicára, de miattam nem megy el.”

Ljubica férje rokkantnyugdíjas a tüdőproblémái miatt, alkalmi munkákat tud csak vállalni. Időszakosan, fizikai munkákból próbál bevételhez jutni.

A közelgő tél még nagyobb kihívások elé állítja a házaspárt. Mint mondják, minden segítség jól jön számukra: „Én senkit nem akarok kihasználni, ki mit bír segíteni. Jól jönne élelmiszer, legjobban mert, múltkor csak egy-két paprika volt itthon, meg kenyér, most is alig van kenyerünk. Fát valahogy a múltkor kaptunk, összeadtak egy köbméterre, most már alig van, most nem tudom, hogyan lesz a télen.”

A szociálisan hátrányos helyzetű házaspár bármilyen felajánlást elfogad. Azok, akik segítenének a szabadkai rászorulóknak, Kőrösi Ljubicát keressék a 064/405-2202-es telefonszámon.

Szabadka
szegény
beteg

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.