Ugrás a tartalomra

90 éve alakult meg a Vajdasági Orvosi Kamara

2019.11.18
17:02
2019.11.18
18:57
Forrás
Pannon RTV
Az évforduló kapcsán ma díszülést tartottak Újvidéken. A tanácskozáson Zoran Gojković is részt vett.

A tartományi egészségügyi titkár elmondta: Vajdaságban jelenleg mintegy 8000 orvost, illetve csaknem 26 000 egészségügyi dolgozót foglalkoztatnak, a jövőben pedig arra lehet számítani, hogy ezek a számok növekedni fognak.

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Az állam külön erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy javítson az egészségügyi dolgozók státuszán és anyagi helyzetén, illetve a mindennapi munkakörülményeik terén is. Az állam emellett nagy hangsúlyt fektet az orvosok továbbképzésére, hiszen a fejlődés is a fő feladatok közé tartozik az orvosi hivatást illetően. Valójában az általános társadalmi felelősség talán a legfontosabb, legjelentősebb célja ez, mivel csak egészséges lakosság, illetve népesség tudja egyénileg és együtt biztosítani az előrehaladást.”

Zoran Gojković
Vajdasági Orvosi Kamara
Újvidék

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.