Ugrás a tartalomra

Új körülmények között kell folytatnia Szerbiának a csatlakozási tárgyalásokat?

2019.11.19
19:08
2019.11.19
23:43
Forrás
Pannon RTV
Franciaország ma bemutatta az EU-s csatlakozási folyamat reformjára vonatkozó javaslatát.

Meghallgatták, de egyelőre nem vitáztak az EU bővítéséről szóló francia javaslatról az Európai Tanács ülésén. Amennyiben elfogadják az Emmanuel Macron által készített tervezetet, felmerül a kérdés, vajon új körülmények között kell-e folytatnia Szerbiának a csatlakozási tárgyalásokat? Erről kérdeztük Deli Andort. Az EP-képviselő egyebek mellett arról is beszélt, hogy az új javaslat mit jelentene Szerbia számára.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP: „A bővítés folytatása elengedhetetlen ahhoz, hogy Európa stabil maradjon, és a jövő tekintetében biztosítva legyen a térség, és így a balkáni régió stabilitása is. Ez az a pont, amely mentén az Európai Bizottság elemezni fogja a helyzetet. Bízom abban, hogy egy olyan megoldást fognak javasolni, amely majd elnyeri a tetszését a kétkedő uniós tagállamoknak is, mint amilyen Franciaország, vagy akár Hollandia, Dánia.”

További részletek a szerdai Közügyekben.

csatlakozás
EU
tárgyalás
Deli Andor

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.