Ugrás a tartalomra

Tusk támogatja a nyugat-balkáni államok integrációját

2019.11.21
10:06
Forrás
Szerbiai RTV
Donald Tuskot tegnap választották meg az Európai Néppárt elnökévé.


Az Európai Unió intézményei a továbbiakban is támogatják a nyugat-balkáni országokat európai integrációjuk útján - hangzott el tegnap Zágrábban, ahol Donald Tuskot választották meg az Európai Néppárt elnökévé. A pártcsalád kongresszusán a bővítés kérdése is szóba került. Az újonnan megválasztott elnök egyebek között azt mondta, hogy az EU csak a nyugat-balkáni államokkal lehet teljes. Többek között Angela Merkel német kancellár és Andrej Plenković horvát kormányfő is támogatásáról biztosította a balkáni régió országait. Merkel azt mondta, hidakat kell építeni, az Európai Néppárt szerepe pedig pontosan ez. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke az eseményen azt mondta, az újonnan felálló EB is azon dolgozik majd, hogy európai perspektívát nyújtson a Balkán országainak.

Donald Tusk
Európai Néppárt
elnök
bővítés
integráció
Nyugat-Balkán

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.