Ugrás a tartalomra

Karácsonyra kész lesz a Szabadkát átszelő főút

2019.11.21
14:40
2019.11.21
17:26
Forrás
Pannon RTV
Közlekedésbiztonsági szempontból fontosak a munkálatok, amelyek határidőig elkészülnek.

Karácsonyra befejezik a Szabadkát átszelő főúton zajló munkálatokat. A kivitelező elmondása szerint tartani tudják a megbeszélt határidőt. A fejlesztésre 73 millió dinárt nyert a város a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság pályázatán.

Feltúrt utak, és hangos munkagépek várják mindazokat, akik Szabadka központjában szeretnének közlekedni. Ez nem csak az autósok, hanem a gyalogosok közlekedését is megnehezíti.

Még a nyáron megkezdődtek az útfelújítások. A tervek szerint több balra forduló sáv fog kiépülni, ami megkönnyíti majd a közlekedést.

Veronka Elek: „Nem zavar engem egyáltalán, mert amikor befejezik, szép lesz. Így a sofőrök kicsit lassabban vezetnek, és kicsit jobban figyelnek az átkelőkre, főként a gyerekekre és az idősekre.”

Lajčo Zelić: „Ez egy jó dolog. Kell, hogy a munkálatokkal kibővítsék az utakat, és ez jó lesz az embereknek. Nem lesz forgalmi dugó. Szerintem jó, hogy csinálják. Most torlódás van, de ezt el kell tűrni, ki kell várni.”

A felújításra a biztonságosabb közlekedés érdekében volt szükség - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Újhelyi Ákos, Szabadka gazdasági ügyekkel megbízott városi tanácstagja. „Maga a beruházás három fázisban valósult meg. Az első fázisban egy balra forduló sávot építettünk meg a Zvezda mozinál. Itt a munkálatok 90 százaléka be lett fejezve, már csak az aszfaltozás van hátra. A második fázisban a Strossmayer utca útkereszteződésénél villanyrendőrt és kamerarendszert fogunk kiépíteni, illetve itt fogjuk elvégezni az út szabályzását, nivellációját. A harmadik fázisban pedig az Arena pékségtől a nagy postáig fogjuk szélesíteni az utcát.”

A tervek szerint a munkálatok december 26-ig befejeződnek.

Szabadka
útfelújítás
főút
Maksim Gorkij utca
határidő
Újhelyi Ákos
közlekedésbiztonság
Strossmayer utca

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.