Ugrás a tartalomra

Szijjártó: A 2020 januárja előtt érkezett magyarok megőrzik jogaikat Nagy-Britanniában

2019.11.22
11:54
2020.02.23
09:31
Forrás
MTI
A 2020 januárja előtt érkezett magyarok megőrzik jogaikat Nagy-Britanniában - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés pénteki ülésén.

Nagy-Britanniába az uniós jog hatálya alatt érkező külföldiek, így a magyar állampolgárok is, rendezetlen kilépés esetén 2020. december 31-ig regisztrálhatnak, igazolva, hogy a kilépést megelőzően is ott éltek. A tárcavezető kiemelte: Magyarország már megkezdte a felkészülést a megállapodás nélküli, no-deal Brexit esetére is. Ennek során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a Nagy-Britanniában élő magyarok jogai ne sérüljenek. Közölte: a Magyarországon élő britek kedvezményes tartózkodási státust szerezhetnek, amihez regisztrálniuk kell a magyar hatóságoknál 2020. december 31-ig.

Szijjártó Péter
Nagy-Britannia
Brexit
Országgyűlés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.