Ugrás a tartalomra

Hazatért a kalóztámadást ért hajó legénységének szerbiai tagja

2019.11.23
15:55
2023.11.02
09:04
Forrás
Szerbiai RTV
A nagybecskereki Aleksandar Tereki ma Frankfurtból ért haza a belgrádi reptérre. Felesége várta. Szörnyű volt, most már jól vagyok, megmenekültem, megyünk haza - nyilatkozta újságíróknak.

Mint ismeretes kalózok támadtak meg egy hajót és rabolták el a legénység hét tagját még szerda hajnalban a Guineai-öbölben, amelyek között volt a szerbiai tengerész is. A hajón összesen 15 fő tartózkodott, a támadás idején nyolcan elbújtak a fedélzeten. A hajó legénysége egy amerikai olaj- és gázvállalat, az ExxonMobil alkalmazásában áll. Logisztikai célokra bérelték a hajót, amelyen több afrikai ország állampolgára is tartózkodott, és olajlelőhelyeket kutattak vele.

Aleksandar Tereki: „A legénység edzett, mindig készen állunk az ilyen dolgokra, úgyhogy ezzel összhangban válaszoltunk is. Nem volt egy sablonos helyzet, mégis sikerült felmászniuk a hajóra és egy pillanatban átvették az irányítást, de az éberségnek és a szerencsének köszönhetően hárítottam, és a feladat egy részét elvállaltam, és visszavettem az irányítást.”

A Szerbiai RTV teljes cikkét ide kattintva érhetik el.

kalóztámadás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.