Ugrás a tartalomra

25 éves a tiszaszentmiklósi VMSZ

2019.11.24
16:32
2019.11.24
17:13
Forrás
Pannon RTV
Gálaműsorral és igazi báli hangulattal ünnepelte meg fennállásának 25. évfordulóját szombat este a Vajdasági Magyar Szövetség tiszaszentmiklósi szervezete.

Az 1994-es megalapítása óta a politikai közösség számos módon igyekszik támogatni a helyiek életét – emelte ki Törtei János, a VMSZ helyi szervezetének elnöke az ünnepségen. Fontos mérföldkőnek tartják, hogy 2006-ban sikerült elérni, hogy a település statútumában szerepeljen a Tiszaszentmiklós magyar nyelven. Emellett a helyi művelődési egyesületet, rendezvényeket, valamint a település mindennapi életét is támogatják. Az ünnepség vendége volt többek között Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke, Juhász Attila, mezőgazdasági államtitkár, Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes, illetve több szomszédos település képviselője.

Törtei János, a VMSZ helyi szervezetének elnöke: „Az első helyi szervezet volt, amelyik a bánáti részen megalakult. Nagyon fontos szerepet töltött be itt Tiszaszentmiklóson, mert itt mi szinte szórványban élünk, és harcolunk a magyarság megmaradásáért.”

Tiszaszentmiklós
Vajdasági Magyar Szövetség
Törtei János

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.