Ugrás a tartalomra

Továbbra is pusztítanak az áradások Olaszországban és Franciaországban

2019.11.24
18:07
2019.11.24
18:13
Forrás
MTI, euronews.com
Mintegy harmincméteres szakasz omlott össze a Torinó és Savona közötti viaduktból a heves esőzések és áradások által sújtott észak-olaszországi Liguria és Piemonte tartományt összekötő autósztrádán.

A jelenlegi ismeretek szerint a katasztrófa idején nem haladt át rajta gépjármű. A katasztrófavédelem közlése szerint a nagy mennyiségű csapadék magával mosott egy hegyoldalt, amely sártengerként ráomlott a viaduktra. A völgy feletti autósztrádaszakaszból csak az összeroncsolódott védőkorlát maradt meg, amely a szakadék fölött lóg. Több gépkocsi is az utolsó pillanatban fékezett és állt meg a viadukt előtt az omlást látva. A térségben az utóbbi 24 óra alatt az évi csapadékátlag egyharmada esett le. Mindkét tartományban szombat óta a legmagasabb fokozatú, vörös szinű riasztás van életben.

A Ferrero édességgyár szombaton délután kénytelen volt leállítani a termelést a piemonti Albában működő üzemében, miután a közeli Tanaro folyó veszélyesen megduzzadt, és óvintézkedéseket kellett elrendelni.

A Pó folyó Torinó területén kilépett medréből, a város teljes rakpartja víz alá került. Vasárnap este Torinóban a Pó elérte a 4,6 méteres magasságot, megközelítve a 4,7 méternél életbe lépő veszélyességi szintet.

A Comói-tó is kiáradt és vízzel árasztotta el a parti városokat.

Velencében sem javult az árvízhelyzet, szombat éjjelre a vízszint 1,4 méterre nőtt. A város egyes részei változatlanul víz alatt állnak. A La Fenice operaházban vasárnap este készülnek Verdi Don Carlos című operájának évadnyitó bemutatójára. Az operaház az elmúlt heti árvízben súlyos károkat szenvedett, de ezeket a premierre sikerült helyrehozni, és bíznak benne, hogy az előadást meg tudják tartani.

Franciaországban már két ember meghalt, egy ember pedig eltűnt a francia Riviérán az áradásokban. Var megyére özönvízszerű esőzés zúdult, a viharos szél pedig hatalmas hullámokat korbácsolt fel a tengerparton. A meteorológiai szolgálat szerint a megye egyes részein 24-48 óra alatt két-háromhavinak megfelelő eső hullott le. Az Argens folyó vízszintje meghaladja a hét métert, megdöntve az előző, 2011. évi árvízrekordot. Utcák, lakóépületek kerültek víz alá, sokakat kellett kimenteni.

áradás
Olaszország
Franciaország
halálos áldozatok
Viadukt

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.