Ugrás a tartalomra

25 éves jubileumát ünnepli a belgrádi hungarológiai tanszék

2019.11.25
19:27
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos konferenciával ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a belgrádi hungarológiai tanszék.

A Belgrádi Egyetem Filológiai Karának Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékét Sava Babić irodalomtörténész és műfordító alapította 1994-ben azzal a céllal, hogy kinevelje a magyar nyelv és kultúra szerb anyanyelvű szakértőit. Az utóbbi negyed évszázad alatt a tanszék egykori hallgatói közül többen is oktatóvá váltak, mások pedig műfordítóként váltak ismertté. Pénteken és szombaton magyarországi, romániai, szlovákiai, ausztriai, norvégiai, oroszországi, horvátországi, szlovéniai és szerbiai irodalmárok, nyelvészek, kultúrtörténészek és kutatók tartanak előadásokat a tudományos konferencián.

Belgrádi Egyetem
hungarológiai tanszék

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.