Ugrás a tartalomra

Nem drágul a földgáz, az ellátás miatt sem kell aggódni

2019.11.26
10:40
2019.11.26
10:51
Forrás
Szerbiai RTV
Nem emelkedik a gáz ára, és elegendő mennyiségű tartalékkal rendelkezik Szerbia, még ha Oroszország el is zárná a csapokat Ukrajna felé - nyilatkozta a Szerbiai Gázművek igazgatója.

Az illetékesek azt ígérik, hogy a gáz nemsokára négy irányból érkezik Szerbiába. A meglévő, Magyarországról jövő gázáramlat mellett az év végéig még 33 kilométeres csövet fektetnek le, így a Török Áramlatból is megindulhat a gáz. Tervezik továbbá a román vezetékekre való rákapcsolódást, valamint egy görög-bolgár-szerb rendszerösszekötő kiépítését is. Az utóbbira az Európai Unió mintegy 50 millió eurós összeget biztosított.

Brüsszel üdvözölte a Szerbiai Gázművek azon törekvését, hogy megnyissa a szerb gázpiacot valamint, hogy a térség energiarendszerében gáz-közlekedési csomóponttá nője ki magát. Sem Fabrici, az Európai Unió szerbiai küldöttségének vezetője kiemelte, azt várja, hogy Szerbia tiszteletben tartja a az Energiaközösséggel felvállalt kötelezettségeit. Hozzátette, minden új gázvezetéket az Európai Unió jogszabályaival összhangban kell építeni. Nemrégiben a német Siemens a szerb gázvezetékekhez egy új távvezérlő rendszert épített ki, amelyre az Európai Unió 1,7 millió eurót biztosított. Ezzel biztosított Szerbia minőségi gázellátása.

földgáz
gáz
Szerbiai Gázművek

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.