Ugrás a tartalomra

Dancila lemondott a Szociáldemokrata Párt éléről

2019.11.27
08:27
Forrás
MTI
Lemondott a Szociáldemokrata Párt elnöki tisztségéről Viorica Dancila volt román miniszterelnök kedden, miután elvesztette az elnökválasztást Klaus Iohannis jobboldali államfővel szemben.

Dancila - a PSD minden korábbi államfőjelöltjénél gyengébb teljesítményt nyújtva - alig feleannyi voksot kapott a második fordulóban, mint ellenfele. Dancila eredetileg azt javasolta a párt végrehajtó bizottságának, hogy csak jövő év februárjában rendezzék meg a PSD tisztújító kongresszusát, miután azonban társai leszavazták, és a párt alelnökeinek többsége lemondott, Dancila is kénytelen volt lemondani. A párt vezetését ideiglenesen a házelnök veszi át a rövidesen megtartandó tisztújító kongresszusig.

Viorica Dancila
Románia
Szociáldemokrata Párt
lemondott
Klaus Iohannis

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.