Ugrás a tartalomra

Elfogadták az Európai Unió jövő évi költségvetését

2019.11.27
16:12
2020.04.19
17:08
Forrás
MTI
Jóváhagyta az Európai Unió következő évi költségvetését az Európai Parlament. A büdzsét a tanács már hétfőn jóváhagyta.

Az EU jövő évben 168,7 milliárd euróig vállalhat pénzügyi kötelezettségeket, a kifizetések összege pedig 153,6 milliárd euró lehet. Sikerült félmilliárd euróval növelni a klímavédelemre szánt forrásokat, és több pénz jut a digitalizáció, illetve a fiatalokat célzó különböző programok, például az Erasmus+ és a DiscoverEU finanszírozására is.

A kohéziós politikára 58,6 milliárd euró kötelezettségvállalást és 50 milliárd euró kifizetést szánnak 2020-ban, míg a közös agrárpolitikára, a vidékfejlesztésre mintegy 60 milliárd euró kötelezettségvállalás és 58 milliárd euró kifizetés áll majd rendelkezésre.

Deutsch Tamás fideszes képviselő felszólalásában hangsúlyozta: az EU intézményei közös nyilatkozatban kötelezték magukat, hogy szükség esetén egy pótköltségvetés gyorsított elfogadásával többletforrásokat fognak mozgósítani a regionális fejlesztési támogatásoknál, így a jövőre benyújtott tagországi számlák kifizetésére biztosan elegendő forrás áll majd rendelkezésre a büdzsében.

Európai Parlament
Európai Tanács
költségvetés
Erasmus+
Európai Unió

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.