Ugrás a tartalomra

A Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet közleménye

2019.11.29
14:26
2019.11.29
14:58
A szabadkai Radić fivérek utca 41-es, 43-as és 45-ös házszámú épületei kapcsán küldött közleményt a Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet.

Semmilyen építkezéssel kapcsolatos kérvény nem érkezett a Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézethez a Radić fivérek utcában lebontott 41-es, 43-mas és 45-ös házszámú épületek helyére vonatkozóan - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az intézet.

Hozzáteszik, az említett házszámokon álló épületek a védett utcakép részét képezik, így amennyiben egy esetleges építkezésre kerülne sor a területen, akkor az intézet úgy biztosít engedélyt bármilyen beruházáshoz, hogy feltételként szabja meg, hogy az utcaképbe beleilleszkedő, az eredeti homlokzatokkal megegyező épületeket építsen a kivitelező. Hozzáteszik, így szeretnék biztosítani Szabadka, különösen a Radić fivérek utca történelmi, kulturális várostervezési és építési értékeit.

Szabadka
építkezés
műemlékvédelem

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.