Ugrás a tartalomra

Ma van az AIDS elleni küzdelem világnapja

2019.12.01
11:37
Forrás
Szerbiai RTV
A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a HIV-fertőzött személyek száma 35 százalékkal emelkedett az előző évhez képest.

Szerbiában hivatalosan több mint 2700 fertőzött él, de a nem hivatalos adatok szerint ez a szám akár dupla ennyi is lehet. A betegséggel fertőzött betegek diagnosztizálásakor nyolcszor többen vannak a férfiak mint a nők. Idén országszerte 16 személy halt meg a kór következtében, közülük 14-en férfiak voltak. Ezekben a napokban országszerte ingyenes HIV-teszteken lehet részt venni. A szakemberek szerint nagyon fontos a korai felismerés, mert napjainkban már rendelkezésre állnak olyan gyógymódok, amelyekkel a korai stádiumú AIDS hatékonyan kezelhető.

AIDS
HIV
világnap
fertőzés

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.