Ugrás a tartalomra

Az ünnepre készülnek Királyhalmon

2019.12.01
18:28
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
A résztvevők színes program keretében hangolódhattak az adventi időszakra. A műsorra érkezett vendégek a Pántlika, az Ezerjó kórus, valamint a Királyhalmi Népdalkör előadását is megtekinthették.

Az adventi időszak egy téli út a karácsonyi csoda felé - így foglalták össze az előttünk álló ünnepkört azok a gyerekek, akik felléptek a királyhalmi adventi műsoron. Nagy György Kornél néptánccal és versmondással is készült az eseményre: „Az adventi időszak karácsonyi felkészülést jelent számomra. Egy műsort rakott össze a tanárnő, amire versmondással, gyermekjátékokkal és a végén egy közös énekkel készültünk.”

Szécsi Zsolt, a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület néptáncpedagógusa szerint a gyermekek alázatosan és aktívan jártak a próbákra, és örömmel adták át magukat az ünnepi készülődésnek: „Egy közös műsorral lép fel az adventi műsor keretein belül a kultúregyesület. A kicsik, a nagyok, az idősek, tehát minden korosztály együtt készült erre az ünnepi műsorra, és egy 15 perces kis karácsonyi adventi készülődést, néphagyomány jellegű táncjátékot mutatnak majd be.”

Pécs Blanka, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület vezetője szerint szükség van az emberek szívében már most meggyújtani az ünnepi lángot, és lassan az adventi gyertyagyújtásokkal, a gyermekek előadásaival hangolódni a karácsonyi ünnepre: „A legtöbb ember úgy gondolkodik, hogy de messze van még karácsony, nem is kell még annyira készülődni, de pont ezen szeretnénk változtatni, hogy ne az legyen a legfontosabb, hogy 25-re, karácsonyra minden zsúfolásig megteljen és hullafáradtak legyünk. Lassítsuk le egy kicsit az időt, és minden vasárnapot ünnepeljünk meg egy gyertyagyújtással, egy-egy ünnepi hangulattal.”

Az ünnepi programban fellépett a Rhythmical Dance Club modern tánccsoportja is, a műsor zárásaként meleg tea, forralt bor és karácsonyi dalok kíséretében meggyújtották az adventi koszorú első lila gyertyáját is.

Királyhalom
karácsony
advent

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.