Ugrás a tartalomra

Fákat ültettek a gyerekek Buránysoron

2019.12.02
14:48
2019.12.02
16:01
Forrás
Pannon RTV
Száz facsemetét ültettek el ma délelőtt Buránysoron. A kevi Móra István Művelődési Egyesület és helyi szervezetek közös akciójából a gyerekek is kivették a részüket.

Kézen fogva, vidáman indultak a helyi óvodások és kisiskolások fát ültetni Buránysoron. A felnőttek segítségével gyorsan haladt a munka.

Nagy Mélykúti Petra: „Kiásunk egy gödröt, ahová beletesszük a fát. Aztán kivettük a cserépből, betettük a helyére. Végül befedtük földdel, megtapostuk és már meg is volt a fa.”

A kisiskolások az iskola mellett már otthon is jól megtanulták, hogy miért is fontos a faültetés. Holdos Edvin, a Tömörkény István Általános Iskola tanulója elmondta, már tudja, hogy a fák tisztítják a levegőt, de az is fontos neki, hogy a fán jól lehet mászni.

A kevi Móra István Művelődési Egyesület és a Vajdasági Magyar Szövetség a közelmúltban indította el az „Ahány lakos, annyi fa” elnevezésű programot. A projekt keretein belül pedig nem csak a fásításnak van fontos szerepe, hanem a gyerekek figyelmének felhívása a faültetés fontosságára is – modta Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke: „Az elmúlt időszakban nagyon sok fa kiszáradt, vagy kivágták és ezeket szeretnénk pótolni. Hiszen mi egy falusi település vagyunk, és úgy gondoljuk, szükséges, hogy fásítsunk a mi környékünkön is.”

A fásítás a fő utcákon kezdődött, először az Október 8. utcában és a Vörösmarty Mihály úton ültették el a növényeket.

Buránysor
Perpauer Attila
faültetés
fásítás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.