Ugrás a tartalomra

2030-ra a magyar energiatermelés 90 százalékban kibocsátásmentes lesz

2019.12.03
11:36
Forrás
www.elobolygonk.hu
A klímaváltozással szemben cselekvéssel lehet fellépni, Magyarország az elmúlt években uniós szinten is példaértékű intézkedéseket tett, és a kitűzött célok felé eredményesen, következetesen halad.

Ezt szögezte le a magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye. A tárca szerint Magyarországnak határozott klímavédelmi céljai, akcióterve, intézkedései vannak. A közlemény szerint az ország az Európai Unió 2030-ig vállalt céljaival egyetért, mert ehhez megvan az uniós cselekvési terv, és megvannak az ahhoz rendelt források. Kiemelik, a 2030-as uniós célkitűzéshez képest Magyarország többet is vállal, mégpedig hogy 2030-ra a magyar energiatermelés 90 százalékban kibocsátásmentes lesz. Hangsúlyozzák, hogy az eddigi intézkedéseknek köszönhetően a kibocsátáscsökkentésben kiemelten jó eredményeket ér el Magyarország: az üvegházhatásúgáz-kibocsátás 1990 óta harmadával csökkent, amivel uniós összevetésben, Dániával holtversenyben a kilencedik helyen áll Magyarország.

klímaváltozás
energia
üvegházhatású gázok
üvegházhatás

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.