Ugrás a tartalomra

Egyre több a szerencsejáték-függő középiskolás Szerbiában

2019.12.04
10:38
2019.12.04
10:49
Forrás
Szerbiai RTV
Minden harmadik középiskolai tanulmányait megkezdő fiatal rendszeresen szerencsejátékozik - derül ki a Batut Közegészségügyi Intézet legújabb felméréséből.

A belgrádi függőségekkel foglalkozó speciális kórház munkatársa a Szerbiai RTV műsorában elmondta, hogy az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb méreteket ölt a szerencsejáték-függőség. Dr. Olivera Sbutega Filipović kiemelte, hogy a függők általában a család, ismerőseik, vagy munkaadójuk nyomására jelentkeznek kezelésre. Hozzátette, hogy sokszor már a 18 évesek erős szerencsejáték-függőséggel jelentkeznek, ami azt jelenti, hogy a probléma kialakulása már sokkal korábban elkezdődött. A doktornő azt is elmondta, hogy nincs egy általános meghatározás arra, hogy milyen egy szerencsejáték-függő, mivel mindenkinek más a története, más korosztályhoz tartoznak, valamint a képzettségük szintjük is eltérő. A szerencsejáték-függőség a krónikus betegségek közé tartozik, amely az emberek egész életét végigkíséri, a betegeknek meg kell tanulniuk ezzel együtt élni és kordában tartani. A függőség kezelése alap esetben két éves folyamat, az első évben személyre szabott kezelések vannak, a második évben pedig csoportos terápián vesznek részt a betegek.

szerencsejáték
függőség

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.