Ugrás a tartalomra

Ricz Gézát, Losoncz Alpárt és a VM4K-t díjazták

2019.12.05
08:43
2019.12.05
08:59
A Híd Irodalmi Díjat idén Losoncz Alpár filozófusnak ítélték oda A hatalom (nélküliség) horizontja című tanulmánykötetéért, amelyben a harmadik nemzedék tagjaként szólal meg.

A Forum Képzőművészeti Díjat Ricz Géza szabadkai születésű festőművész kapja 2018-ban megjelent Peripheria című képzőművészeti művéért. Mint írják, az eddigi munkásságát ismertető könyvében méltó formában mutatja be az eredeti és eredetiségében egyedülálló festészetének legérettebb teljesítményeit. A Vajdasági Magyar Művészeti Díjat a bírálóbizottság egyhangúlag a VM4K-nak ítélte oda, mert az intézmény új minőséget jelent az itteni közösségi és kulturális életben. Beszélgetős estjeivel több művészt is megszólaltatott, és jeles eseményeknek biztosított helyet. A díjátadó december 12-én lesz Újvidéken, a Forum székházban.

Híd Irodalmi Díj
Forum
Ricz Géza
Losoncz Alpár
VM4K

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.