Ugrás a tartalomra

Az évtized legnagyobb demonstrációsorozata kezdődött Franciaországban

2019.12.06
08:47
Forrás
Szerbiai RTV
Sajtóhírek szerint tegnap legkevesebb 800 ezer ember vonult utcára országszerte.

Párizsban könnygázt és vízágyút is bevetett a rendőrség, ugyanis a demonstrálók összecsaptak a rendőrökkel. Leállt a vasúti közlekedés, legalább 30 repülőjáratot töröltek. Eddig több mint 80 embert tartóztatott le a rendőrség. A bejelentett nyugdíjrendszer reformja ellen tüntetnek az emberek. A reformtervezet azt irányozza elő, hogy kitolódik a nyugdíj-korhatár, aki pedig előbb szeretne nyugdíjba vonulni, annak levonják ezt az időskori juttatásából, így kevesebbet kapna. A legutóbbi ekkora tüntetés 1995-ben volt Franciaországban, akkor három hétig tartott.

Franciaország
könnygáz
nyugdíjrendszer

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.