Ugrás a tartalomra

Karácsonyi hangulat Magyarkanizsán

2019.12.07
10:06
2019.12.07
19:48
Forrás
Pannon RTV
Karácsonyi sütemények, forralt bor, kézműves vásár, a közelgő ünnephez kapcsolódó programok várták azokat, akik péntek délután ellátogattak a magyarkanizsai adventi vásárba.

A rendezvényt évről évre nagy érdeklődés övezi, színes programmal várják az ünnepre készülőket.

Igazi karácsonyi hangulat uralkodott az adventi vásárban. A magyarkanizsai Tisza Néptáncegyüttes a közelgő ünnephez kapcsolódó műsort vitt el a rendezvényre, de fellépett a Jingle Jazz-duó is igazi klasszikus karácsonyi dalokkal.

Fejős Zsófia, Tisza Néptáncegyüttes, Magyarkanizsa: „Karácsonyi dalokkal érkeztünk, és azokat hoztuk, amelyeket leginkább szeretünk a lányokkal, és Betlehemmel kapcsolatos dalokat.”

Az adventi vásár elengedhetetlen része a kézműves vásár, ahol szebbnél-szebb portékákat kínáltak az árusok. Kiss Nelli papírfonással készült. Több karácsonyi dekoráció közül válogathattak az érdeklődők.

Kiss Nelli, kézműves, Rábé: „Egyre népszerűbb, azt mondhatom, amióta én foglalkozok vele. Valószínűleg meg is ismernek már, és ahhoz képest alkalmazkodnak, de egyre keresettebbek úgy nézem, a kézműves dolgok. Néhány, utóbbi évre viszonyítva igazán lehet mondani, hogy nagyon szépen el lehet adni.”

A szervezők célja az volt, hogy a helyi egyesületek, helyi kézművesek mutatkozhassanak be a rendezvényen.

Bodnár Ivett, szervező: „A programok kialakítása során az volt leginkább a fő motiváció, hogy a helyi egyesületeket megjelentessük, illetve a helyi ügyes, énekes gyerkőceinket is színpadra invitáljuk, valamint, hogy a gyerekek számára a karácsonyhoz kötődően hangulatos zenét biztosítsunk.”

A pénteki vásár végén közel 150 Mikulás edzőcipőt húzott, és futottak egy kört a város központjában. Visszaérkezésükkor a helyi gyerekek pedig flashmobbal kedveskedtek nekik.

Magyarkanizsa
Adventi vásár

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.