Ugrás a tartalomra

Mintegy 2500 pirossapkás futó állt rajthoz Palicson

2019.12.08
15:01
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Huszonegyedik alkalommal szervezték meg Palicson a Mikulásfutást. Gyerekek és felnőttek együtt tették meg az 1500 méteres távot.

A távot sétálva és futva is teljesíthették az indulók, a célban pedig mindenkire érem, zsíros kenyér és tea várt. A palicsi helyi közösség, a Palics-Ludas Közvállalat és a Szerbiai Ultramaraton Szövetség immár 21. alkalommal szervezte meg az eseményt.

Pálinkás Elizabetta kislányával érkezett: „Első alkalommal jöttünk. Eddig minden évben elmaradt, pedig nagyon érdekes. Legfőképp miatta, mert nagyon szereti az ilyen jellegű rendezvényeket. Nagyjából lefutottuk a távot és jól éreztük magunkat.”

A hétéves Pálinkás Vivien is örömmel teljesítette a távot: „Nem volt nehéz körbe futni, és nagyon jó, hogy érmet is kaptam.”
 

A Mikulásfutást 21 éve Jánosi Elvira, a Szerbiai Ultramaraton Szövetség elnöke álmodta meg. Akkor mindössze néhányan vettek részt rajta. A rendezvény mára már tömegeket mozdít meg. „Több mint 2000-2500 résztvevőt számoltunk össze nagyjából, akik idén itt vannak. Látszik, hogy az emberek boldogok, örülnek, és ez a legfontosabb talán.” - nyilatkozta Jánosi Elvira.

A célba beérkezőket forró teával és zsíros kenyérrel kínálták. A rendezvényen gazdag program és több műhelyfoglalkozás is várta a gyerekeket. Dobó Márta, közgyűlési elnök, Palics HK: „Az elmúlt hetekben a palicsi helyi közösségben gyermekrajzokat lehetett leadni általános iskolások és óvodások részéről. A rajzkiállítás megnyitója ma délelőtt 10 órakor megtörtént. Illetve a tíz legszebb alkotás szerzője apró ajándékban is részesült.”

Az idei Mikulásfutásnak humanitárius jellege is volt. A Vöröskereszt munkatársai várták az önzetlen felajánlásokat a helyszínen. Egy nyereményjáték keretében pedig 3 kerékpár is gazdára talált.

mikulásfutás
Jánosi Elvira
Dobó Márta

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.