Ugrás a tartalomra

Semjén: 2010 óta megtízszereződött a nemzetpolitikai célú támogatás

2019.12.09
11:59
2019.12.09
13:23
Forrás
MTI
Erős anyaország nélkül a határon túli magyarság támogatása is több mint bizonytalan lenne - emelte ki Semjén Zsolt az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt.

A magyar nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott, 2010 óta új alapoktól tudták újjáépíteni a nemzetpolitikát. Azóta megtízszereződött a nemzetpolitikai célú támogatás. A kormány segíti a nemzeti jelentőségű intézményeket, különböző pályázati forrásokat biztosít. A politikus kitért a külhoni gazdaságfejlesztési programra. Úgy fogalmazott, az jó az ott élő magyarságnak, a többségi nemzetnek, az utódállamoknak és Magyarország gazdaságának is. Kiemelte, hogy az új magyar állampolgárok száma meghaladja az 1,1 milliót.

nemzetpolitika
Semjén Zsolt
nemzeti összetartozás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.