Ugrás a tartalomra

Először találkozott személyesen az orosz és az ukrán elnök

2019.12.10
11:23
2020.02.17
18:02
Egy mindenkit mindenkire elv alapján történő fogolycsere tető alá hozásáról állapodott meg Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnök Párizsban.

A normandiai négyek, azaz Ukrajna, Oroszország, Németország és Franciaország abban is egyet értettek, hogy az év végéig teljes, átfogó és korlátlan tűzszünetnek kell életbe lépnie a Donyec-medence harcok sújtotta övezetében. Az öt éve tartó összecsapásokban eddig mintegy 14 ezren haltak meg. Az áprilisban megválasztott ukrán államfő most találkozott először személyesen Putyinnal. Zelenszkij úgy nyilatkozott, több intézkedésben is megállapodtak a békefolyamat beindítása érdekében, de a politikai kérdésekben nem értettek egyet, és emiatt ő elégedetlen. Putyin viszont sikeresnek értékelte a több mint kétórás egyeztetést. Oroszország mindent megtesz, ami tőle telhető, annak érdekében, hogy véget érjen a konfliktus - mondta az orosz elnök.

Volodimir Zelenszkij
találkozó
Párizs
Vlagyimir Putyin

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.