Ugrás a tartalomra

Zarándoklatokon gyűjtött tárgyakból nyílt kiállítás Tornyoson

2019.12.10
13:10
2019.12.10
17:25
Forrás
Pannon RTV
Zarándokutak alkalmával összegyűjtött kegytárgyakból, gyónócédulákból, szobrokból és régi imakönyvekből nyílt kiállítás Tornyosi Fiókkönyvtárban.

A tárlat a helyi Magda-lak Tájház gyűjtésének köszönhetően valósulhatott meg és december végéig tekinthetik meg a látogatók. Adventi dalokkal és szenténekek kíséretében nyitották meg Magda-lak Tájház A búcsújárás emlékei című kiállítását a Tornyoson, amelyen Kónya Sándor versénekes és az helyi Ady Endre Művelődési Egyesület asszonykórusa is fellépett. Szőke Anna néprajzkutató elmondta, a tárlat elemeinek kiválogatásában a vallásosság állt előtérben. „Adventban magunkba szállunk, úgymond próbálunk megtisztulni, próbálunk barátságokat újraéleszteni, próbáljuk a rosszat elfelejteni. Van, aki megy meggyónni is, stb. A zarándoklat ugyanerről szólt. És itt gyönyörű tárgyakat tudtunk kiállítani.”

A kiállított tárgyakat a tornyosiak, és a környező települések lakói gyűjtötték zarándoklatok során. Szabó Magda a Magda-lak Tájház képviselője: „Sokszor az csak egy kis szentkép volt, vagy egy feszület, vagy egy olvasó. De az szentelt volt és akkor, azt tudták, hogy ahhoz a szenthez legtöbbször a Szűz Máriához imádkozni lehetett, mert az teljesítette a kéréseiket, tehát a reményt vitte haza a családnak, hogy reménykedjenek, bízzanak, és kérjenek és megadatik.”
A Magda-lak Tájház kiállítása december végéig várja a látogatókat a Tornyosi Fiókkönyvtárban. A belépés díjtalan.

kiállítás
zarándoklat
Magda-lak

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.