Ugrás a tartalomra

Sikeresek voltak a vajdasági versmondók a romániai Mikolában

2019.12.11
21:09
Forrás
Közlemény
A szatmárnémeti Árpád Egyesület, a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola és a LiterArt Egyesület rendezte meg a XXVII. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny Kárpát-medencei döntőjét.

Tizennyolc versmondót két szöveg alapján értékelt a zsűri. Vajdaságot hárman képviselték. Ők a nemrégiben Bácsfeketehegyen megrendezett XXIII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó döntőjén elért eredményeik alapján kaptak részvételi lehetőséget az erdélyi találkozóra. Bagi Natália, óbecsei középiskolás harmadik helyet ért el, Tóth András pirosi főiskolai hallgatót a zsűri dicséretben részesítette. Bencsik István, a Szabadkai Magyar Rádió nyugalmazott újságírója az Árpád Egyesület különdíját, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács különdíját és Gellért Ágnes, költő különdíját kapta.

versmondó
Románia

Most

15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.
12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.