Ugrás a tartalomra

Spanyol befektetések Szabadkán

2019.12.12
11:38
2019.12.12
18:55
Forrás
Pannon RTV
Kiváló az együttműködés Szabadka és a Spanyolországból érkező befektetők között - hangzott el tegnap az észak-bácskai város polgármesterének és Spanyolország belgrádi nagykövetének egyeztetésén.

Spanyolország belgrádi nagykövetét fogadta szerdán Bogdan Laban polgármester a Szabadkai Városházán. A találkozón bemutatták Szabadka gazdasági tevékenységeit és lehetőségeit is.

Bogdan Laban, polgármester, Szabadka: „Szabadka számos külföldi befektető mellett, néhány héttel ezelőtt egy spanyol befektetőt is kapott, és egy a nagy spanyol vállalat, a Labiana száz százalékban az Állategészségügyi Intézet tulajdonosa. Ez új munkahelyek teremtését, és a vállalat kivitelét növeli, mert ez a spanyol cég a világ közel 54 országában működik.”

Spanyolország belgrádi nagykövete első ízben tett látogatást Szabadkán. A megbeszélésen a kulturális együttműködés megnyitásának lehetőségeire is kitértek.

Raúl Bartolomé Molina, Spanyolország belgrádi nagykövete: „Amikor azt mondjuk, hogy a legfontosabbak a gazdasági kapcsolatok, és azok megerősítése Spanyolország és Szerbia között, akkor ebben az esetben fontos a Labiana vállalat beruházása, amely megvásárolta a szabadkai Állategészségügyi Intézetet, így száz százalékos tulajdonos lett.”

A Labiana beruházása az eddigi legnagyobb és legfontosabb spanyol beruházás Szerbiában - hangzott el az eseményen. Szabadka polgármestere kiemelte, bízik abban, hogy jó partnerei lesznek az új befektetőknek is, hiszen Szabadka nyitott az együttműködésre, és a város készen áll további külföldi beruházók fogadására.

Szabadka
Bogdan Laban
Raúl Bartolomé Molina
Labiana

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.