Ugrás a tartalomra

Jelentős fölénnyel győzött a brit Konzervatív Párt csütörtökön az előrehozott parlamenti választáson

2019.12.13
14:10
2019.12.13
16:52
Forrás
MTI, Tanjug
A 650 egyéni választókerület közül 649-ből érkeztek be a végleges választási eredmények.

Ezek alapján a Boris Johnson miniszterelnök vezette konzervatívok legalább 364 fős frakciót alakíthatnak a jövő kedden összeülő új alsóházban. Ez azt jelenti, hogy a Konzervatív Párt 47 fővel növelte parlamenti frakciójának létszámát és várhatóan 78 fős többségük lesz. A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt több mint nyolc évtizede nem tapasztalt ekkora súlyú vereséget. A választásokat megelőzően Boris Johnson kijelentette, ha a Konzervatív Párt győz még karácsony előtt ismét az alsóház elé kerül a Brexitről szóló megállapodás. Az egyezményt az eddig kisebbségben kormányzott konzervatívok nem tudták elismertetni a parlamentben. A választást követően Boris Johnson köszönetét fejezte ki a brit népnek, hogy mellette állt és hogy részt vett a nem várt decemberi választásokon. Kifejtette, hogy ezzel a választási eredménnyel történelmet írtak a konzervatívok és ígéretet tett, hogy a párt tiszteletben tartja az ország demokratikus akaratát.

Hatalmas bukást könyvelhet el a legerősebb ellenzéki párt. A Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn bejelentette, hogy a következő választások idején már nem ő vezeti a pártot. Hozzátette, hogy szeretne mindaddig a posztján maradni, amíg a pártban lezajlik a történtek értékelési folyamata. Corbyn beszédében kifejtette, hogy a Munkáspárt számára a választási eredmények látványosan nagy csalódást hoztak a múlt éjszaka folyamán.
Az elképesztő győzelmet arató Boris Johnson segítségével január 31-én az Egyesült Királyság nagy valószínűséggel elhagyja az Európai Uniót.

Konzervatív Párt
Boris Johnson

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.