Ugrás a tartalomra

Sikeresnek nevezte Orbán Viktor a brüsszeli klímavédelmi tárgyalást

2019.12.13
15:17
2019.12.13
15:22
Forrás
hirado.hu
A politikus úgy fogalmazott, hogy sikerült megteremteni az esélyét annak, hogy ne a szegényebb országok és emberek fizessék meg a küzdelem árát.

A magyar kormányfő szerint Magyarország klímabajnok, ugyanis azon országok közé tartozik, amelyek a leginkább csökkentették szén-dioxid-kibocsátásukat 1990 óta. A magyar miniszterelnök kifejtette, sikerült elérni, hogy az új szabályok olyanok legyenek, amelyek nem vesznek el pénzt a felzárkózást célul kitűző országoktól. Olyan szabályok meghozatalára van lehetőség, amelyek bátorítják a nukleáris energia felhasználását. Továbbá esély van olyan szabályok megalkotására is, hogy a klímavédelem ne eredményezze az üzemanyag és az élelmiszer árának növekedését – közölte a magyar kormányfő. „Nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre” – fogalmazott Orbán Viktor.

klíma
Brüsszel
klímavédelmi konferencia
Orbán Viktor

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.