Ugrás a tartalomra

Karácsonyi vásár a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában

2019.12.14
12:40
2019.12.14
19:09
Forrás
Pannon RTV
Képeslapokat, asztaldíszeket, édességeket és különleges ünnepi hangulatú kézműves tárgyakat készítettek a diákok. Az egész oktatási intézmény megmozdult szombaton.

Szinte teljesen megtelt az iskola előcsarnoka, és színpad előtti része a karácsonyi vásár kiállítóival, valamint a vevőkkel.

A gyerekek órán és odahaza is készítették az ajándéktárgyakat. Miskolci Bálint, tanuló: „A csoport egyik fele csinálta az üvegeket, a másik pedig hajtogatott repülőket, amit a forró csoki mellett adunk.”

A gyerekeknek a tanárok mellett a szülők és a nagyszülők is segítettek a díszek, sütemények elkészítésben.

Pletl Regina, szülő: „A gyermekeim, 3 is ide jár a Majai Úti Általános Iskolába a 2.c-be, illetve az 5.d osztályba, mindkét osztály készült a karácsonyi vásárra. A 2. c osztályban a tanítónő tartott egy nyílt napot, ahol a szülők bejöttek és közösen készítettük, emellett otthon ikebanákat készítettünk. Az 5.d osztályban pedig konkrétan a fiam a nagymamájával készítette otthon a mézeskalácsokat, amiket itt most árusítanak.”

Harmadszor szervezték meg a karácsonyi vásárt. Az eladott tárgyakból befolyt összeg egy részét jótékony célokra fordítják.

Radetić Adam, koordinátor: „Minden osztályból a bevétel egy bizonyos százalékát fogják felajánlani jótékony célokra és a diákparlament fogja meghatározni, hogy pontosan kinek fogjuk odaadni a befolyt összeget. A megmaradt összeget természetesen az osztály megtartja magának. Az én osztályommal korcsolyázni szoktunk menni, vagy elmegyünk fürdeni.”

A karácsonyi vásáron a másodikos tanulóktól egészen a nyolcadikosokig mindenki kiállította portékáját.

Majsai Úti Általános Iskola
karácsonyi vásár
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.