Ugrás a tartalomra

Hangulatos karácsonyi vásárt szerveztek Törökfaluban

2019.12.14
15:05
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Művelődési műsorral egybekötött karácsonyi vásárt tartottak Törökfaluban a Százszorszép Művelődési Egyesület szervezésében. A rendezvényen helyi és környékbeli egyesületek szórakoztatták a közönséget.

A látogatók a standoknál karácsonyi díszeket, ajándékokat is beszerezhettek.

Igazi karácsonyi hangulat uralkodott a rendezvényen, az óvodások betlehemi játékkal készültek, de a helyi és a környékbeli művelődési egyesületek által előadott karácsonyi dalok is felcsendültek. Balla Imre, tag, Százszorszép Művelődési Egyesület, Törökfalu: „Mindenkinek a kultúrájába beletartozik, hogy a hagyományát ápolja. Tehát nem szokás, hanem inkább megéljük az ünnepet, a karácsonyt, a többi ünnepet is, tehát nem szeretjük, hanem megéljük az ünnepet.”

Ünnepi ételetek is kóstolhattak az érdeklődők, de ajándékot is vásárolhattak szeretteiknek.

A zentai Tóth Editék papírfonással készült alkotásaikat hozták el a vásárra: „Először megsodorjuk, utána festjük a papírvesszőket, utána fonjuk, lakkozzuk, tehát kezeljük, nagyon bonyolult. Igazából az árak nem tükrözik azt, amennyi.”

Idén már kilencedik alkalommal szervezték meg a karácsonyi vásárt. A kezdetekben kis vásárral készültek, de évről-évre nő a látogatók száma. Nagy Rózsa, elnök, Százszorszép Művelődési Egyesület, Törökfalu: „Azóta már egész szépen kinőtte magát ez a rendezvény. Hála Istennek, nagyon sokan voltunk most is, de ez az apropó, hogy sok jó ember elfér kis helyen, és örülünk neki, hogy minél többen összejövünk.”

A rendezvényen elhangzott, hogy Nagy Rózsa a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Plakett-díjában részesül közösségépítő munkájáért. Az elismerést januárban, a magyar kultúra napja délvidéki központi ünnepségén veheti át Zentán.

Nagy Rózsa
Törökfalu
karácsony
Százszorszép

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.