Ugrás a tartalomra

Ittasan ülünk a volán mögé

2019.12.15
09:51
2019.12.15
15:36
Forrás
Pannon RTV
Dupla annyi az ittas vezető, mint tavaly.

Dupla annyi ittas vezetőt kaptak el eddig idén Szabadkán, mint tavaly egész évben, a kihágások száma növekvőben van - nyilatkozták a Pannon RTV-nek a közlekedési rendőrségnél. A héten egyébként fokozott közúti ellenőrzést tartottak a nemzetközi TISPOL akció keretében. Az ittas és a pszichoaktív szerek hatása alatt történő vezetés kiszűrése volt a cél.

Néhány perc leforgása alatt is több szabályszegőt vettünk fel Szabadka útjain, akik a záróvonalon hajtottak át. Egyesek legalább használtak irányjelzőt szabálytalankodás közben, de van, aki még azt sem. Egy taxisofőr egyenesen azt mondta, a városban a közlekedés egyszerűen szörnyű, ő viszont mindig figyelmesen vezet.

„- Kötelezően, saját biztonságom és a többiek biztonsága érdekében.
- Hogyan látja, a többiek hogyan vezetnek a városban?
- Szörnyűség! Szörnyűség! Ez katasztrófa.
- Hogyan lehetne ezen javítani, sosem változik?
- Hát, hogy javítsunk rajta? Nem tudom. Hatnak-e erre a büntetések? Nem tudom, egyedül ez a megoldás, hogy szigorúbban büntessék. Hogy miért van ez? Sokkal több a jármű a városban, ingerültek, amikor dugók vannak. Így van ez most.”

A fokozott közúti ellenőrzés folytatódik a következő időszakban, a közelgő ünnepek alatt is. Kovács József, a Szabadkai Közlekedési Rendőrség parancsnokhelyettese: „A kihágások száma növekedőben van, ez egy rossz tendencia. Azt vártuk, hogy kevesebb lesz különben, pedig több van. A tavalyi évhez képest idén 100 százalékban megnövekedett az alkoholos állapotban vezetők száma.”

Az év eleje óta több mint 42 ezer gépjárművezetőt zártak ki a forgalomból ittas vezetés miatt Szerbiában, közülük 1700-an teljesen részegen vezettek. Kábítószer hatása alatt pedig 350 sofőrt kaptak el.

Fokozottan ellenőrzik a közlekedést a héten az utakon. Főleg az ittas vezetőket próbálják kiszűrni. Függetlenül az ellenőrzéstől, vezessenek mindig óvatosan!

közlekedés
rendőrség
ittas vezetés
szabálytalanság
közúti ellenőrzés
Kovács József

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.