Ugrás a tartalomra

Az alkohol és a vezetés nem mehet együtt!

2019.12.16
13:41
Forrás
Szerbiai RTV
Decemberig több mint 50 ezer sofőrt zártak ki a forgalomból ittas vezetés miatt Szerbiában.

Naponta 90 gépjárművezetőt állított meg a szerbiai közlekedési rendőrség, aki alkoholos befolyásoltság alatt állt - írja a szerb közmédia. Az elmúlt egy hét ellenőrzései alatt volt olyan sofőr, aki reggel 10 órakor 2,5 ezreléknyi véralkoholszinttel rendelkezett. Az illetékesek figyelmeztetnek, hogy az ünnepek közeledtével megnő az ittas vezetők száma az utakon, így mindenki figyeljen oda arra, hogy alkoholos befolyásoltság alatt ne üljön a volán mögé. Damir Okanović, a szerbiai Közlekedésbiztonsági Bizottság illetékese leszögezte, az ünnepek alatt zéró toleranciát vár el a rendőrség. Hozzátette, az alkohol és a vezetés nem egyeztethető össze. Az elmúlt 11 hónapban egyébként több mint 50 ezer személyt zártak ki a forgalomból ittas vezetés miatt.

alkohol
vezetés
ittas vezető
alkoholos befolyásoltság
ünnepek
Damir Okanović
zéró tolerancia

Most

16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.