Ugrás a tartalomra

Ünnepséggel zárták a Boldogasszony kiállítássorozatot az Országházban

2019.12.18
21:30
2019.12.18
21:39
Forrás
MTI
Ünnepséggel zárták a 2015-ben elindított a Boldogasszony kiállítássorozatot a magyar Országházban, Budapesten.

Kásler Miklós, Magyarország emberi erőforrások minisztere az ünnepségen kiemelte: Szent István a hagyomány szerint közeli halálát érezve felajánlotta önmagát és a királyságot Szűz Máriának, aki így Magyarország patrónusa lett. A kiállítás alkotásai személyes hitvallások - hangsúlyozta Latorcai János, a magyar Országgyűlés alelnöke, aki úgy fogalmazott: a magyarság számára Szűz Mária nem csupán Jézus édesanyja, hanem a nemzet védelmezője is, immáron ezer éve. A rendezvényen Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke elmondta: a vándorkiállítás 70 ezer kilométeres utat, valódi zarándoklatot tett meg 2015 óta. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet vándorkiállítása a Kárpát-medence és a diaszpóra 55 kortárs magyar művészének Szűz Máriáról készített alkotását gyűjtötte egybe. A tárlat az elmúlt négy évben látható volt Magyarországon, a határon túli magyarok lakta területeken, Lengyelországban, Rómában és Brüsszelben is.

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.