Ugrás a tartalomra

Fél évig nincs gondja pelenkára az alsótavakúti hármas ikrek családjának

2019.12.19
15:51
2019.12.19
17:26
Forrás
Pannon RTV
Hármas ikreket látogatott meg ma Bunford Tivadar, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke Alsótavankúton.

Idén Szabadka Város területén a negyedik családot ajándékozza meg az önkormányzat fél évre elegendő pelenkakészlettel. Ezt a kezdeményezést jövőre is folytatni szeretnék, hiszen Szabadka területén idén 60 gyermekkel kevesebb született eddig tavalyhoz viszonyítva. 

Egy csokor virággal és hasznos ajándékcsomaggal érkezett a családi házba az önkormányzat küldöttsége.

Bunford Tivadar, elnök, Városi Képviselő-testület, Szabadka: „Az országunk, a tartomány, a város számára is nagyon fontos ebben az elvándorlásos időszakban a születési arányszám, hogy minél több gyerek szülessen, hogy minél jobban feltöltődjenek az iskolák gyermekkacajjal és futkározással. Nagy örömömre szolgál, hogy most már a negyedik helyre jöttünk a 2019-es év folyamán, tehát már 12 gyereket meglátogattunk, ami már szinte majdnem egy osztály.”

Mihajlo, Katarina és Aleksander mesterséges megtermékenyítés útján, császármetszés segítségével látott napvilágot Újvidéken még szeptemberben. Nemrégiben kerültek haza a szüleikhez, akik Szabadkáról költöztek haza Alsótavankútra. A csecsemők egészségesek, szépen gyarapodnak, már a három kilón is túl vannak. Ottjártunkkor is elégedetten pihentek kiságyaikban.

Melisa Mačković, édesanya, Alsótavankút: „Nem nehéz. A szervezés a legfontosabb. Itt a nagymama, aki beugrik, amikor mind a három gyerek egyszerre kezd el sírni. Akkor az egyikkel a nagymama, a másik kettővel pedig mi ketten foglalkozunk. De minden rendben. Sok a kötelezettség, a feladat, azt el kell mondani, mégiscsak három gyerekről van szó.”

Az alsótavankúti Mačković család csaknem 60 csomag pelenkát kapott ajándékba. A hagyományt a szabadkai Városi Képviselő-testület jövőre is szeretné folytatni.

Alsótavankút
hármas ikrek
Bunford Tivadar

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.