Ugrás a tartalomra

Átadták a Betlehemi Békelángot a bácsfeketehegyi református templomban

2019.12.20
12:09
2019.12.20
16:43
Az ünnepi átadón énekes-zenés előadást is halhattak a jelenlevők. A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség Bécsből hozta a Békelángot.

A Betlehemi Békeláng őrzése és átadása egy szolgálat. Különös jelképe van, miszerint Isten közel van hozzánk és szeret bennünket - mondta Farkas Zsuzsanna, a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség alelnöke. A Betlehemi Békelángot 1986 óta minden évben elhozzák Betlehemből. Repülővel szállítják Ausztriába, Bécsbe. Bécsben történik a világ cserkészszövetség által rendezett eseményen a Békelángnak a szétosztása. Immár 1989 óta a magyar cserkészek is részt vesznek ezen az eseményen.

A bácsfeketehegyi ünnepségen igét hirdetett Orcsik Károly adorjáni katolikus plébános is. Minden közösségbe ez nagy örömet jelent, hiszen tulajdonképpen bekapcsol minket. Bekapcsol minket mondjuk így az egyetemes kereszténység közösségébe. A közös imádság megerősít bennünket, ahogyan egy-egy közösség tagjait.
Az Ószövetségből választott részletekkel köszöntötte az egybegyűlteket Orosz Attila bácsfeketehegyi református lelkész. Felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül, testvéri közösségben figyelhetünk arra, aki a középpontjában áll ennek az egész ünnepnek, ugye a mi urunk, Jézus Krisztusunk, akinek az eljövetelét szimbolikusan jelképezi ez a békeláng. És, ahogy a névben is benne van elhozza a világ békéjét, a maga szeretetét, ezt pedig nekünk embereknek tovább kell adni.
Orosz Attila hozzátette, egymás hite megerősíthet bennünket az ünnepi előkészületben.

Betlehemi Békeláng
Bácsfeketehegy
református templom

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.