Ugrás a tartalomra

Magyar karácsony

2019.12.22
20:20
2019.12.22
21:53
Forrás
Pannon RTV
Ünnepi dalok és tánclépések zengtek a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola nagytermében. A Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület műsorában a decemberi ünnepkör szokásai elevenedtek fel.

A Magyar karácsony rendezvényre idén is sokan ellátogattak.

Az egyesület növendékeinek fellépését több héten át tartó próbafolyamat előzte meg. A gyerekek örömmel és nagy lelkesedéssel készültek az előadásra.

Ködmön Dániel:
„- Elég karácsonyias hangulatban, szép kidíszített volt a terem. Gyakoroltunk is rá eleget, énekeltünk, táncoltunk.
- Te miben veszel részt? Milyen műsorszámokban szerepelsz?
- Énekelni is fogok és táncolni is.”

A Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület hagyományos karácsonyi műsorán a decemberi ünnepkörhöz tartozó szokásokat adták elő az egyesület növendékei. A műsor előtt Ricz Karolina felsorolta: „Lesz a boszorkányjárás a Luca-napjaként, meg lesz betlehemezés. Szent Miklós bemutatása is. Hát, érdekes lesz.”

A rendezvényen közreműködött a Palics Magyar Művelődési Egyesület és a hajdújárási Lifka Sándor Művelődési Egyesület, valamint idén vendégül látták a Keviről érkező betlehemező csoport tagjait is. A karácsonyi produkcióban mintegy 150 gyermek és fiatal vett részt. A műsor célját Brezovszki Tamara, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület elnöke összegezte: „Minden évben a Magyar karácsony egy olyan célt szeretne szolgálni, hogy az embereknek egy olyan műsort adjunk, amivel felelevenítjük a régmúltat, a hagyományainkat, hogy visszahozzuk egy kicsit azokat az időket, amikor még az emberek jobban meg tudták élni az advent napjait, a karácsony lényegét. Ezeket a jelenítjük meg minden évben a színpadon.”

A Magyar karácsonyra látogatókat a műsor mellett mézeskaláccsal és forralt borral várták a szervezők. A rendezvényt a Pannon Televízió stábja rögzítette, a felvételt december 24-én 18 óra után tűzzük műsorra.

Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
Vajdasági Magyar Szövetség
karácsony

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.