Ugrás a tartalomra

Túlsúlyosak a bácskaiak?

2019.12.22
12:44
Forrás
Politika, Vajdaság MA
A fiatal felnőttek több mint harmada elhízott a bácskai településeken.

Egyre több a túlsúlyos személy a bácskai falvakban. Harminc év fölött egyre többen küzdenek túlsúllyal, illetve annak következményeivel: magas vérnyomással, cukor- és koleszterinproblémákkal. A Selu u pohode, vagyis az Egészséges falvakért elnevezésű akció keretében falusi és peremvárosi környezetben élő önkéntesek egészségi állapotát vizsgálták a Szabadka környéki településeken. Kiderült, hogy amellett, hogy nagyon sok az elhízott ember, 20 százalékuk magas vérnyomással küzd, 33 százalékuknak pedig magas a koleszterinszintje, írja a Politika napilap. Idén 12 helyi közösség 448 lakosát vizsgálták meg. A felmérésből kiderült, hogy a 18 és 30 év közöttiek 40 százaléka elhízott, de a legveszélyeztetettebb az 50 és 60 év közötti korosztály. Azt javasolják a szakemberek, hogy mozogjanak többet, hagyjanak fel a dohányzással és a szeszes italok fogyasztásával.

túlsúly
túlsúlyos
kövér
Bácska
bácskaiak
Selu u pohode
e

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.