Ugrás a tartalomra

Bakondi: Az ünnepek alatt is a biztonság az első, folyamatosan monitorozzák a magyar határ körüli helyzetet

2019.12.22
12:52
2020.04.19
18:57
Forrás
MTI
A magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója közölte: A magyar határon jelentősen, több mint kétszáz százalékkal növekedett a migrációs nyomás.

A magyar kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a balkáni útvonalat és közvetlenül a magyar határokat, az ünnepek alatt is a biztonság az első - mondta a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója mai budapesti sajtótájékoztatóján. Bakondi György közölte: nem mérséklődik, hanem romlott az európai migrációs helyzet idén az előző évhez viszonyítva. A magyar határon jelentősen, több mint kétszáz százalékkal növekedett a migrációs nyomás, ezért a katonai és rendőri erők a megfelelő létszámban és technikai támogatással végzik a feladatukat az ünnepek alatt is - hangsúlyozta Bakondi György.

határ
migrációs nyomás
Bakondi György
migráns

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.