Ugrás a tartalomra

Kitartóan próbálkoznak a határátlépéssel a migránsok Magyarkanizsa községben

2019.12.22
14:23
2019.12.22
17:04
Forrás
Pannon RTV
Egyre több különjáratot látni Szerbiában, amelyeken a migránsok a magyar-szerb határ irányába tartanak.

Az utóbbi napokban egyre több a migráns Magyarkanizsán és a környékbeli, határ menti falvakban, főleg Horgoson. Stábunknak magukat szíriaiaknak és algériaiaknak valló illegális bevándorlók azt mondták, szinte minden nap megpróbálnak valamilyen módon Magyarországra átjutni. Vannak olyan migránsok is, akik már négy éve bolyongnak a Balkánon, mert sem Magyarország, sem Románia, sem Horvátország felé nem tudnak átmenni a határon. Különösen sokan bújnak meg most a Horgos-Röszke közúti határátkelőhelytől alig száz méterre, az egykori vámhivatalhoz és a határrendőrséghez tartozó elhagyott, romos vendéglátóipari objektumokban, a drótkerítéssel elkerített, úgynevezett Putnik komplexumban. Tüzet is gyújtanak, és ott melegszenek. Lackó Róbert, a magyarkanizsai válságstáb vezetője szerint a helyzetet bonyolítja, hogy a fővárosi Lasta utasszállító vállalat egyre több különjáratot indít Belgrádból Magyarkanizsára.

Lackó Róbert, migránsüggyel megbízott koordinátor, Magyarkanizsa: „Folyamatosan vannak úgymond nem rendszeres járatok, amelyekkel 20-tól 35 személyt kapunk naponta. Nem több, de az a napi egy-két autóbusz még mindig van, meg hát dolgoznak a taxik, dolgoznak a privát szállítók is, meg még gyalogosan is érkeznek a román-magyar határról, hiszen tudjuk, hogy Törökkanizsán is van jelenlét, komoly jelenlét, nem magán a településen, hanem a határ menti zónában, pedig ott egyáltalán nem sikerül átjutniuk, tudomásom szerint, és azokat is éjszakánként, főleg az esti órákban, megkapjuk itt, Magyarkanizsán.”

migráns
Magyarkanizsa
illegális határátlépés
különjárat
Lackó Róbert

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.