Ugrás a tartalomra

Új turisztikai és sportközponttal gazdagodott Szerbia

2019.12.22
15:36
2024.03.19
08:49
Forrás
Tanjug
A Crni Vrh nevet viselő komplexum a Divčibare-hegyen épült fel mintegy 7,8 millió eurós beruházásból.

A négycsillagos hotel és a hozzá tartozó sportkomplexumok tulajdonosa Szerbia egyik legismertebb kosárlabdázója, Miloš Teodosić és testvére Jovan.

A szálloda vasárnapi ünnepélyes megnyitóján Aleksandar Vučić is részt vett. A szerb államfő egyebek mellett azt mondta, hogy hálás azoknak a polgároknak, akik a külföldön megkeresett vagyonukat hazájukban fektetik be. Vučić hozzátette, hogy a hasonló szándékú vállalkozókat az állam is támogatni fogja, továbbá kijelentette: „Lehet, hogy bolond vagyok, de Szerbia Európa élmezőnyéhez tartozik a gazdasági növekedés tekintetében. Négy éve többletet valósítunk meg. Szerbiában, ha a fizetések nem is elég magasak, de a történelem során most a legmagasabbak. Szerbiában több autópálya épült, mint az előző 40 évben, vasút szintén.”

turisztikai közpot
sportközpont
Divčibare
Crni Vrh

Most

07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.
20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.