Ugrás a tartalomra

Védett madarak fogságban tartása miatt rótt ki büntetést a szabadkai bíróság

2019.12.22
21:33
2024.03.19
08:49
Forrás
subotica.com
Százötvenezer dinár értékű pénzbírsággal büntettek egy palicsi férfit 27 fokozottan védett madárfaj fogságban tartása miatt.

A.G. zöldikét, fekete és énekesrigót, pintyet, citromsármányt és seregélyeket is tartott, amelyek befogása és papírok nélküli tartása a természetvédelmi törvény értelmében tilos.

A Tartományi Természetvédelmi Intézet, a tartományi környezetvédelmi felügyelőséggel együtt vett részt az eset feltárásában. A madarakat, kivizsgálásuk és felépülésük után az illetékesek visszaengedték a természetbe. Ugyanakkor mindenkit figyelmeztetnek arra, hogy a védett állatok begyűjtése, ketrecben tartása illegális tevékenység, amely szigorúan büntetendő, és a büntetés értéke 50 000–150 000 dinár is lehet.

madár
védett madárfaj
zöldike
feheterigó
énekesrigó
pinty
citromsármány
seregély
pénzbírság

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.