Ugrás a tartalomra

Jelentős támogatás a kisgyermekes családoknak

2019.12.25
16:56
2019.12.25
17:17
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt három évben 1,2 milliárd dinárt költött 161 szerbiai település népességpolitikai intézkedéseinek társfinanszírozására a demográfiai és népességpolitikai miniszter kabinetje.

Ezt jelentette ki Slavica Đukić Dejanović illetékes tárca nélküli miniszter. 2017-ben 130 milliót, 2018-ban félmilliárdot, idén pedig 650 millió dinárt. A cél a natalitás növekedése, a különféle népszerűsítő kampányok megszervezése, amelyek arra bátorítják a fiatal párokat, hogy minél több gyermeket vállaljanak.

Slavica Đukić Dejanović, népesedéspolitikáért felelős tárca nélküli miniszter: „Azt tervezzük, hogy 2020-ban minden elsőszülött gyermek után jelentősen nagyobb pénzbeli támogatás jár majd, mint eddig. Két évről öt évre szeretnénk meghosszabbítani a második gyermek után járó pénztámogatást, illetve az ötödik gyermek után járó pénzt kiegyenlítenénk a negyedik gyermek után járó összeggel, ez utóbbi támogatás tíz éves korig tizennyolcezer dinárt jelent minden családnak. Ezek olyan intézkedések, amelyeket már 2020-ban szeretnénk bevezetni.”

natalitás
Slavica Đukić Dejanović
demográfia
támogatás

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.