Ugrás a tartalomra

Magyar holokauszttúlélők a kitüntetési listán

2019.12.28
10:12
2019.12.28
10:17
Forrás
MTI
A brit uralkodó által újév alkalmából magas elismerésben részesítettek listáján magyar holokauszttúlélők is szerepelnek.

Az uralkodói kitüntetéseket évente kétszer ítélik oda, először II. Erzsébet királynő júniusi hivatalos születésnapján, majd újév előestéjén. A kitüntetettek listájára John Paul Hajdu, valamint Eva Neumann magyarországi holokauszt túlélők is felkerültek. II. Erzsébet királynő hivatalos indoklása szerint a holokausztoktatásért és az áldozatok emlékének megőrzéséért kifejtett tevékenységért adományozza a magas kitüntetést. Az idei újévi elismerések listájára 1097-en kerültek fel, köztük van még Olivia Newton-John színésznő, és Sir Elton John brit rock veterán is.

holokauszt
túlélő
Nagy-Britannia
kitüntetés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.